YİNE YENİ YENİDEN E-TWİNİNİGLER

Erken okuryazarlık, genel olarak örgün okuryazarlık öğretimine başlamadan önceki dönemde edinilmesi beklenen bilgi, beceri ve tutumların tümü olarak ifade edilmektedir. Bu anlamda okul öncesi eğitimin çocukların ilkokula hazırbulunuşluklarına yaptığı katkıların büyük bir kısmını erken okuryazarlık becerileri oluşturmaktadır. Okul öncesi dönemde erken okuryazarlık becerilerinin çocukların okuma yazma öğrenme hızları, okuma başarıları ve okuduğunu anlama becerileri üzerinde büyük etkisi olduğu ve dolayısıyla ilkokula uyumlarının ve özgüvenlerinin de büyük ölçüde etkilendiği görülmektedir. Bu projede fonolojik farkındalık, kelime dağarcığı, dinleme becerileri gibi erken okuryazarlık becerileri, okuma farkındalığı, ifade edici dil becerileri desteklenecektir. Bu projenin sonunda öğrencilerin tüm alt boyutlarda yeterlilik göstermeleri ve okuryazarlık öncesi hazırbulunuşluk kazanmaları beklenmektedir. Ayrıca ailelerin ve öğretmenlerin proje çalışmalarıyla erken okuryazarlık bilincinin geliştirilmesi ile ilkokul sürecinde öğrencilere destek olacağı düşünülmektedir.

26.04.2023 87

26-04-202326-04-2023